ArcusTV

Inschrijven

Inschrijven bij Arcus Vavo

Belangrijkste aandachtspunt: je voldoet aan de toelatingseisen. Deze verschillen per traject (vmbo-tl, havo, vwo)


Je bent 18 jaar of ouder
Aanmelden is mogelijk door het aanmeldformulier in te vullen en met de gevraagde documenten op te sturen. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek en we maken individuele afspraken over het verloop van de aanmelding. Tijdig aanmelden is aan te raden: je kunt dan direct starten aan het begin van het schooljaar.

 

Je bent 16 of 17 jaar of je staat nog ingeschreven bij het voortgezet onderwijs
Als je géén 18 jaar bent, moet je de overstap naar Vavo altijd bespreken met je eigen school voor voortgezet onderwijs: deze moet instemmen met de overstap. Jouw school kan jou uitbesteden aan Vavo. Je wordt dan een zgn. ‘Rutte-leerling’: je blijft ingeschreven bij de eigen school, maar volgt onderwijs bij Vavo. Bij Vavo word je ook geëxamineerd. Als je slaagt, ontvang je een diploma van Arcus College voor vmbo-tl, havo of vwo. Dit is een volwaardig vo-diploma! Met een Vavo-diploma kun je jezelf aanmelden voormbo-3/4, hbo of de universiteit (afhankelijk van het type diploma).

Zit je op een school voor voortgezet onderwijs en ben je 18 jaar of ouder, dan heb je de keuze om jezelf aan te melden bij Vavo. In dat geval word je bij de eigen school uitgeschreven als leerling. Je kunt met je eigen school ook overleggen of uitbesteding aan Vavo een optie is.

Je voldoet niet aan de toelatingseisen
Maar je bent wel 18 jaar of ouder? Neem persoonlijk contact met ons op via mail. We bekijken dan individueel wat Vavo Arcus voor jou kan betekenen.