ArcusTV

HAVO 4HAVO 4

Niveau
n.v.t.
Opleidingsduur
2 jaar
Opleidingsvorm
Voortgezet Onderwijs
Locatie
Educatie: Campus (Valkenburgerweg 148) in Heerlen

Opleidingsinhoud

Bij Arcus College kun je starten in 4 Havo of 5 Havo, afhankelijk van je vooropleiding. Ben je gezakt voor je examen Havo, dan volg je via Vavo alleen die vakken die nodig zijn om het diploma te behalen (sprokkelen). Dat kan met medewerking van je eigen school: je blijft ingeschreven bij je eigen school, maar volgt de vakken bij het Vavo.

Diploma VMBO-tl op zak, maar het MBO valt tegen of is niet passend? Kies voor Havo! Je start in 4 Havo en neemt deel aan het centraal examen in 5 Havo. Daarna stroom je door naar het HBO. Niet bevorderd van 4 naar 5 Havo? Soms ligt het aan de bijvakken. Bij Vavo hebben we die niet, we bieden alleen de examenvakken aan. Onder bepaalde voorwaarden kun je bij Vavo toch naar 5 Havo!

Dit traject is onderdeel van het vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) en gericht op het behalen van het diploma HAVO als tweedekans onderwijs. De aanpak is qua inhoud van de opleiding vergelijkbaar met regulier voortgezet onderwijs, maar we bieden meer: Huiswerkbegeleiding, Studiecoaching, Schoolpsycholoog, Loopbaanoriëntatie en Maatwerktrajecten.

Toelichting

Aandachtspunten bij inschrijven:

Ben je 16 of 17 jaar? Dan heb je de medewerking van je huidige school nodig. Je blijft ingeschreven bij je eigen school, maar volgt de lessen bij Vavo. Ook schoolexamens en centraal examen maak je bij Vavo. Slaag je, dan ontvang je een landelijk erkend diploma HAVO. 18 jaar of ouder? Dan mag je jezelf bij ons aanmelden. Vraag een aanmeldformulier aan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Diploma VMBO-TL, cijferlijst gemiddeld 6,8 en aantoonbare motivatie
  • of Overgangsbewijs van 3 HAVO naar 4 HAVO
  • of Overgangsbewijs van 3 VWO naar 4 VWO
  • of Diploma MBO-3 (capaciteitenonderzoek verplicht), aantoonbare motivatie

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar je bent wel 18 jaar of ouder? Neem contact met ons op, we bekijken dan samen met je wat Vavo Arcus voor je kan betekenen.

vavo@arcuscollege.nl

Vervolgopleidingen

HBO of MBO-4

Kosten opleiding

Word je door een school voor voortgezet onderwijs uitbesteed aan Vavo? Dan zijn er geen extra kosten verbonden aan de overstap naar Vavo. Via je eigen school regel je de schoolboeken. Je wordt niet lesgeldplichtig: ook niet als je 18 jaar of ouder bent.

Ben je 18 jaar of ouder en word je niet uitbesteed (een eigen aanmelding)? Als je een volledig pakket kiest, dan ben je voltijddeelnemer en ben je lesgeldplichtig. Lesgeld betaal je dan aan DUO. Voor 2018/2019 bedraagt dit €1.155,- . Er kan bij DUO een toeslag voor het lesgeld worden aangevraagd. Kies je voor een beperkt aantal vakken, dan ben je deeltijddeelnemer. Je betaalt geen lesgeld, maar cursusgeld aan Arcus College: voor 2018/2019 is dat €0,76 per 45 minuten les. Je financiert de boeken zelf, reken ongeveer op €500.

Deelnemers bij Vavo die 18 jaar of ouder zijn, kunnen bij DUO Tegemoetkoming Scholieren aanvragen. Je hebt geen recht op studiefinanciering, dus ook geen OV-kaart. Bijlenen is niet mogelijk. De tegemoetkoming is een gift. Meer informatie vind je op de internet site van DUO. Het recht op Tegemoetkoming Scholieren blijft bestaan tot het moment waarop je 30 jaar en één maand oud bent.

Alle diploma's die Vavo Arcus uitreikt, zijn volwaardige, landelijke erkende diploma's.

 

 Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers