ArcusTV

VMBO-TLVMBO-TL

Niveau
n.v.t.
Opleidingsduur
1 jaar
Opleidingsvorm
Voortgezet Onderwijs
Locatie
Educatie: Campus (Valkenburgerweg 148) in Heerlen

Opleidingsinhoud

Het lukt even niet op je eigen school? Net gezakt op dat ene vak? Soms helpt het om over te stappen naar Vavo. Veel leerlingen halen op die manier alsnog hun diploma. Voor VMBO-tl bieden we alle sectoren aan. Je kunt een diploma VMBO-kbg opwaarderen (stapelen) naar VMBO-tl en doorstromen naar MBO-4 of je gaat voor het Havodiploma. Ook dat kan via Vavo.

Dit traject is onderdeel van het vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) en gericht op het behalen van het diploma vmbo-tl als 2e kans onderwijs. De aanpak is qua inhoud van de opleiding vergelijkbaar met regulier voortgezet onderwijs, maar we bieden meer: Huiswerkbegeleiding, Studiecoaching, Schoolpsycholoog, Loopbaanoriëntatie en Maatwerktrajecten.

Toelichting

Aandachtspunten bij inschrijven:

Ben je 16 of 17 jaar? Dan heb je de medewerking van je huidige school nodig. Je blijft ingeschreven bij je eigen school, maar volgt de lessen bij Vavo. Ook schoolexamens en centraal examen maak je bij Vavo. Slaag je, dan ontvang je een landelijk erkend diploma VMBO-tl. 18 jaar of ouder? Dan mag je jezelf bij ons aanmelden. Vraag een aanmeldformulier aan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Diploma VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg
  • of Overgangsbewijs van 3 VMBO-TL naar 4 VMBO-TL
  • of deelname aan examen VMBO-TL, maar diploma niet gehaald

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar je bent wel 18 jaar of ouder? Neem contact met ons op, we bekijken dan samen met je wat Vavo Arcus voor je kan betekenen.

vavo@arcuscollege.nl

Vervolgopleidingen

Havo of MBO-4

Kosten opleiding

Word je door een school voor voortgezet onderwijs uitbesteed aan Vavo? Dan zijn er geen extra kosten verbonden aan de overstap naar Vavo. Via je eigen school regel je de schoolboeken. Je wordt niet lesgeldplichtig: ook niet als je 18 jaar of ouder bent.

Ben je 18 jaar of ouder en word je niet uitbesteed (een eigen aanmelding)? Als je een volledig pakket kiest, dan ben je voltijddeelnemer en ben je lesgeldplichtig. Lesgeld betaal je dan aan DUO. Voor 2018/2019 bedraagt dit €1.155,- . Er kan bij DUO een toeslag voor het lesgeld worden aangevraagd. Kies je voor een beperkt aantal vakken, dan ben je deeltijddeelnemer. Je betaalt geen lesgeld, maar cursusgeld aan Arcus College: voor 2018/2019 is dat €0,76 per 45 minuten les. Je financiert de boeken zelf, reken ongeveer op €500.

Deelnemers bij Vavo die 18 jaar of ouder zijn, kunnen bij DUO Tegemoetkoming Scholieren aanvragen. Je hebt geen recht op studiefinanciering, dus ook geen OV-kaart. Bijlenen is niet mogelijk. De tegemoetkoming is een gift. Meer informatie vind je op de internet site van DUO. Het recht op Tegemoetkoming Scholieren blijft bestaan tot het moment waarop je 30 jaar en één maand oud bent.

Alle diploma's die Vavo Arcus uitreikt, zijn volwaardige, landelijke erkende diploma's.

 Print opleiding   Download als PDF   Sla op als favoriet

Studie in cijfers