ArcusTV

havo 4 en 5

Bij Arcus Vavo kun je starten in 4 havo of 5 havo, afhankelijk van je vooropleiding. Ben je gezakt voor je examen havo, dan volg je via Vavo alleen die vakken die nodig zijn om het diploma te behalen (sprokkelen). Dat kan met medewerking van je eigen school: je blijft ingeschreven bij je eigen school, maar volgt de vakken bij Arcus Vavo.

Voorwaarden
Diploma vmbo-tl op zak, maar het mbo valt tegen of is niet passend? Kies voor havo! Je start in havo 4 en neemt deel aan het centraal examen in 5 havo. Daarna kun je doorstromen naar het hbo.

Niet bevorderd van 4 naar 5 havo?
Soms ligt het aan de bijvakken. Bij Arcus Vavo hebben we die niet, we bieden alleen de examenvakken aan. Onder bepaalde
voorwaarden kun je bij Arcus toch naar havo 5!

Ben je 16 of 17 jaar? Dan heb je de medewerking van een school voor voortgezet onderwijs nodig. Je wordt of blijft daar ingeschreven, maar volgt de lessen bij Vavo. Het diploma is landelijk erkend.

Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je jezelf aanmelden voor havo als je een diploma vmbo-tl bezit (gemiddeld een 7) of afkomstig bent van 4 of 5 havo of 4 of 5 vwo.

Mbo afgerond, maar je mist theoretische vakken om door te stromen naar hbo? Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Met een mbo-diploma kun je via Vavo een aantal vakken op havo-niveau afsluiten met een erkend certificaat op havo-niveau. Het hbo ziet je komen!

Vraag een aanmeldformulier aan.